💠 הוראות אפיה

יש להקפיד על ביצוע ההוראות, לקבלת ג'חנון במרקם הנכון ולמניעת התייבשות והתקשות הג'חנון. נא לבצע את כל שלבי הריפוד הבאים:








מרפדים את הסיר בנייר אפיה





מסדרים את הג'חנון בתוך הסיר, לפי הכמות הרצויה.









מכסים בנייר אפיה, עליו ניתן להוסיף ביצים שעברו בישול (ביצים קשות לא מקולפות).



















מכסים את פתח הסיר בנייר כסף ומעליו מניחים את מכסה הסיר.


















מכניסים לתנור לאפיה איטית, בטמפרטורה של 100-110 מעלות צלזיוס, תלוי בתנור, למשך 12 שעות ובודקים לאחר כמה שעות את הצבע והמרקם.


(להפעיל גוף חימום עליון וגוף חימום תחתון, בלי טורבו)



אפשרות נוספת:

להניח על פלטת שבת למשך לילה, עם הגבהה.



נהוג ומומלץ להכין רסק מעגבניות טריות ולערבב בתוכו מעט מן הסחוג ולטבול במטבל את הג'חנון החם והטרי.




הגדלים הקיימים:
קוטר 16 ס"מ, 18 ס"מ, 20 ס"מ,
22 ס"מ, 24 ס"מ, 26 ס"מ

יש להצטייד בסיר המיועד לאפיית ג'חנון בקוטר הרצוי (לכמות של עשר יחידות ג'חנון בגודל הממוצע יש להשתמש בסיר שקוטרו 18 ס"מ).
















* ניתן לרכוש סיר לאפיית ג'חנון ברשת חנויות מקסטוק או לקנות דרכנו.



טעמו ותתענגו
בתאבון!